Duurzaam

Graag vertellen wij u iets over onze manier van duurzaam ondernemen.

 

Huisvesting

De wolwebwinkel en Atelier de Kopstoof zijn gevestigd in ons atelier. Ooit gebouwd als schuur bij onze linkerburen, daarna verhuisd naar de buren rechts. Uiteindelijk in 2016 verplaatst naar onze tuin, waar het pand volledig is gestript en opnieuw opgebouwd.

Bij de bouw is gebruik gemaakt van de originele balken en planken, aangevuld met nieuw hout waar nodig. Het dak is geisoleerd met gebruikte schuimplaten en bekleed met gebruikte dakpannen, deze kwamen van een boerderij drie dorpen verderop. Voor het dakbeschot is gebruik gemaakt van houten panelen, onze houtman haalt die uit bouwketen die niet langer worden gebruikt.

Als wandisolatie hebben we gekozen voor panelen kokosvezel. Geeft goede isolatie voor geluid en temperatuur. En verwerkt gemakkelijk, je kunt het snijden en het stuift niet.

Alle ramen hebben een eerder leven gehad in een bungalow in Noord-Holland. 

Kasten en keukenblok zijn gemaakt van hergebruikt hout, hetzelfde hout als het dakbeschot. Ook de balken voor de kasten en het keukenblok komen uit afgedankte bouwketen.

Hier en daar hebben we gebruik gemaakt van nieuwe materialen, zoals de houtpanelen waar de binnenruimte mee is bekleed. Al met al is er voor de herbouw gebruikt gemaakt van zo'n 75% hergebruikte materialen. De inrichting bestaat voor 100% uit gebruikte tafels, stoelen, krukken, enz.

 

Verwarming, verlichting en energie

Voor de verwarming van het pand maken we gebruik van een houtkachel, infrarood verwarming en electrische verwarming in de vorm van een olieradiator.

Het hout voor de kachel komt uit de buurt. De houtkachel is voorzien van een roetfilter. Voor de verlichting maken we gebruik van LED-lampen. De benodigde electriciteit wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen.

 

Benieuwd naar onze adressen voor gebruikte bouwmaterialen? Stuur even een berichtje via de contactpagina.

Inschrijving workshop

Nog niet ingeschreven

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Hier vindt u Atelier de Kopstoof

Hier vindt u Atelier de Kopstoof

© 2018 - 2022 Atelier de Kopstoof | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel